Kundintervju – Liljas Plast Group

Näst på tur att presentera är Liljas Plast Group där vi intervjuat Madeleine Johansson – Kvalitetstekniker och Hållbarhetsansvarig. Liljas Plast Group är ett privatägt familjeföretag grundat 1964 med fyra enheter i Sverige och en i Kina. Liljas Plast Group tillhandahåller tekniskt formgods i plast, silikon, gummi och högpresterande polymerer efter kundens krav. Med god service, snabba beslut och effektiv produktion levererar Liljas Plast Group nya lösningar för kunden, vilket Madeleine uttrycker är bland det roligaste med arbetet.

– Vi jobbar tätt med våra kunder från ett tidigt skede till slutfast. Det är sällan allt i projektet är definierat på förhand utan vår uppgift är att komma med nya lösningar och “positiva överraskningar”.

Vi på PURE ACT kom i kontakt med Liljas Plast Group i början av 2022 för att starta upp hållbarhetsarbetet och så småningom även stötta dem i upprättandet av en hållbarhetsrapport. Liljas Plast Groups arbete syftar till att aktivt minska sin klimatpåverkan och bidra till en positiv utveckling för kommande generationer men även att säkra sina affärer och erhålla konkurrensfördelar. 

– Vi ser ett exponentiellt växande intresse hos våra intressenter och hållbarhet är viktigt för att kunna behålla/förlänga avtal med kunder och partners men även för att utmärka oss hos nya affärskontakter. 

När vi startade upp hållbarhetsarbetet tillsammans var första steget att identifiera nuläget och vi konstaterade att Liljas Plast Group hade kommit en bit på vägen, bland annat tack vare sitt arbete med ISO 9001 och 14001. Utmaningen är att få struktur på arbetet och göra det till en del av det dagliga arbetet för alla medarbetare, året om. Hur har vi på PURE ACT stöttat er? 

– Tillsammans med PURE ACT har vi kunnat kicka igång Liljas Plast Groups hållbarhetsarbete på ett effektivt sätt. PURE ACT har varit och är en ledsagare för oss genom vårt uppstartsarbete och men även i det fortsatta arbetet framåt med självklarhet och finess. I Acture har vi på ett effektivt sätt kunnat starta upp arbetet där vi samlat information och data. I programmet finns tips och idéer när vår egen kreativitet tryter. 

Dela artikeln på sociala medier

Fler artiklar