Kundintervju – WeAudit

Det är med glädje som vi presenterar vår kund och samarbetspartner WeAudit – en revisionsbyrå som brinner för att förändra och effektivisera branschens arbetssätt genom digitalisering. Målet är att skapa maximal glädje för företagare, medarbetarna och samhället med visionen att revolutionera revisionen. Vi har intervjuat Victoria Hjerpe Östlind (revisor) och Henrik Ahnkron (revisor och produktägare) om deras tankar om branschen och hållbarhet. 

Vad är det absolut bästa med ert arbete?

– Att jobba med revision innebär en varierad vardag där man får träffa och samarbeta med många olika människor, både kollegor och kunder. Jobbet innebär också att man får insyn i många olika företag och branscher. Något som gör att WeAudit sticker ut från övriga branschkollegor är att alla anställda får vara en del av att bygga byrån. Kombinationen av traditionellt revisionsarbete och att få möjligheten att vara en del av den digitala utvecklingen samt att driva byrån är det bästa med att arbeta på WeAudit.

Vi på PURE ACT kom i kontakt med WeAudit år 2020 när de var nominerade till årets framtidsbyrå. Vi startade upp hållbarhetsarbetet tillsammans och år 2021 kammade de stolt hem titeln. När vi startade insåg vi att WeAudit redan hade många bra initiativ på plats, att hållbarhet redan fanns med i deras DNA men för att arbetet skulle bli så effektivt som möjligt och generera största möjliga impact behövdes struktur. Hur har vi på PURE ACT kunnat stötta er i det? 

– PURE ACT har förenklat vårt hållbarhetsarbete genom att skapa just struktur. Tiden från tanke till handling var väldigt smidig med deras expertis och ledningssystem Acture. Det har gjort arbetet mer effektivt och sparat mycket tid vilket gjort vårt arbete och hållbarhetsrapport kostnadseffektiv. Vi kan varmt rekommendera PURE ACT!

Hållbarhet kan generera många affärsmässiga fördelar men effekterna går inte alltid att mäta i kronor, vilka affärsmässiga fördelar har ni sett?

– En av våra viktigaste byggstenar är hållbara medarbetare där balans i livet är vårt fokus. Arbetet är viktigt, men det är familj och vänner också. Har du tillräckligt med tid att umgås med dina nära och kära är vi övertygade om att du också kommer leverera ett bättre arbete. Detta i sin tur belönas med nöjda kunder. Genom vårt hållbarhetsarbete vill vi också vara en förebild för våra kunder och uppmuntra dem till att arbeta hållbart. Vi vill visa att alla kan bidra, oavsett bransch.

Vilka är era största utmaningar? 

Vid första anblick kan det vara svårt att hitta vägar att arbeta mer hållbart som konsultbyrå. Vi är ju ”bara” ett gäng anställda som behöver varsin kontorsplats och våra största kostnader är just lokalhyra. Då är det viktigt att tänka att hållbarhet går att jobba med på många olika sätt, inte bara ur ett miljömässigt perspektiv. Våra största utmaningar är att hantera arbetsbördan vid arbetstoppar och skapa förutsättningar för en balanserad vardag hos våra medarbetare. Vi har kommit långt, men det finns fortfarande saker att arbeta med.

Dela artikeln på sociala medier

Fler artiklar